streda, 16 októbra, 2024

Evanjelický a. v. cirkevný zbor v Martine

"Lebo tak Boh miloval svet, že svojho jednorodeného Syna dal, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto verí v Neho." Ján 3, 16

Oznamy

„Láska v krabici od topánok“

Koľko lásky zmestíme do krabice od topánok v roku 2024 alebo Každé dieťa je jedinečné

Milí priatelia!

Pozývame vás aj tento rok ku pravidelnému a krásnemu projektu, ktorý už mnoho rokov poteší nejedno dieťa, v jeho nie ľahkej situácii. Aj tento rok, ide o konkrétne  deti v náhradných, ohrozených a sociálne slabých rodinách a tiež pre deti s mentálnym postihnutím z obcí v Srbsku: Crepaja, Idvor, Kovačica, Samoš, Debeljača, Padina, Uzdin, ktorým chceme pomôcť. Ak sa dokážeme podeliť s tými, ktorí sú na našu pomoc odkázaní, o čo viac radosti môžeme prežiť aj najbližšie Vianoce my sami?

Cirkevný zbor ECAV Martin chce pomôcť tento rok s touto peknou akciou, ktorú organizuje Cirkevný zbor ECAV v Liptovskom Mikuláši. Našim zámerom je pripraviť balíčky pre 20 detí (z celkového počtu plánovaných cca 700 balíkov). Záujemcovia (jednotlivci, alebo aj viacerí na jeden balík) sa môžu nahlásiť na farskom úrade, alebo prostredníctvom kontaktných osôb (s.Jurisová, s.Farbáková, s.Lisá). Poskytneme informácie formou letáčiku (alebo aj tu na webe) ako balíček prichystať a pre aké dieťa konkrétne bude určený.

Balíčky budú odvezené do Srbska v termíne okolo 20. novembra t.r., preto prosíme, aby ste ich odovzdali najneskôr do 17. novembra 2024 na farskom úrade ECAV MT.
Úprimne ďakujeme!
Vaši:

Jozef Havrila ml., námestný farár ECAV v Liptovskom Mikuláši
Dušanka Petrak, riaditeľka Centra sociálnej pomoci, Kovačica – Srbsko