nedeľa, 1 septembra, 2024

Evanjelický a. v. cirkevný zbor v Martine

"Lebo tak Boh miloval svet, že svojho jednorodeného Syna dal, aby nezahynul, ale večný život mal každý, kto verí v Neho." Ján 3, 16

Oznamy

Konfirmačná príprava 2024 – 2026

Vážení rodičia, ak ste sa rozhodli prihlásiť Vaše dieťa na konfirmáciu, vyplňte, prosím, túto elektronickú prihlášku a odošlite ju. Dôležitou podmienkou je vek dieťaťa – musí mať minimálne 12 rokov.

Na konfirmácii sa budeme venovať vieroučnému základu, ktorým je modlitba Pánova – Otčenáš, 10 Božích prikázaní a základným znalostiam evanjelia – to všetko je vlastne obsahom Malého katechizmu Dr. Martina Luthera. Mali by sme zvládnuť učivo konfirmačnej látky predpísanej cirkvou. Počas konfirmačnej prípravy sa očakáva, že konfirmand sa zúčastňuje služieb Božích, vyučovania náboženstva, konfirmačných sústredení, biblických táborov, rozličných zborových alebo seniorátnych podujatí, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vyučovania. Konfirmačné vyučovanie prebieha v piatky, od 14-15 hodiny (je však možné sa dohodnúť na inom dni, resp. hodine – i keď je veľmi náročné zladiť všetkých, preto dopredu píšeme deň/ čas). Chceli by sme Vás preto poprosiť, aby ste na tento deň/ čas mysleli už na začiatku budúceho školského roku, keď si budete skladať rozvrh týždňa vášho dieťaťa. Tešíme sa na stretnutie s nimi aj s Vami.

Konfirmačnou výučbou bude vaše deti sprevádzať Mgr. Slávka Danielová, kaplánka v evanjelickom cirkevnom zbore Martin. V prípade akýchkoľvek otázok ju môžete kontaktovať na: slavkadaniel@gmail.com.

Na konfirmáciu môže byť prihlásené aj dieťa, ktoré nie je pokrstené, ale malo by záujem. Krst svätý sa môže uskutočniť aj v priebehu konfirmačného vyučovania. 


Ilustračný obrázok je prevzatý zo stránky stpaulviparish.org